5 Kasım 2018 Pazartesi

Öğretmenim Bir Bakar Mısın?


Doğan Cüceloğlu “Öğretmenim Bir Bakar Mısın?” eserini, birçok öğretmenin kendisine yazdığı 3000’den fazla mektubu okuyarak, onlardan ilham alarak kaleme almıştır. Öğretmenler bu kitapta kendilerinden izler bulacaktır. 

Başucu kitabı niteliğindeki bu eser, öğretmenlik mesleğinin kuşaklar boyu devam eden gücüne okuyucularında tanık olması için yazıldı. Kitaba genel bakışta seçilen cümleler ve düşünceler oldukça etkileyici. Ayrıca Doğan Cüceloğlu, eğitimin temelindeki öğretmeni ve onun gücünü çok güzel ifade etmiş olup, eğitime ve öğretmenlere verdiği destekten ötürü kendisine saygı ve minnet duyuyorum.

Doğan Cüceloğlu, 1938 yılında Mersin’in Silifke ilçesinde dünyaya gelmiş, Kırklareli Lisesi’nde okumuş, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olup, Bilişsel Psikoloji alanında doktora yapmıştır. Kırkı aşkın Türkçe ve İngilizce makale yayınlamıştır. Bizler onu, üniversite öğrencilerine, iş adamlarına, anne ve babalara, öğretmenlere yönelik düzenlediği konferanslar ve seminerler ile yakından tanırız. Savaşçı, İçimizdeki Çocuk, İnsan İnsana Sohbetler, Öğretmen Olmak gibi kitapları ile birçok kitleye hitap eden Doğan Cüceloğlu, geçtiğimiz günlerde “Öğretmenim Bir Bakar Mısın?” adlı kitabını yayınlandı. Kitabın başlığını okurken hissedilen samimiyet duygusu, içeriği hakkında merak uyandırıyor. Eğitim ile ilgili yeni güncellemelerin yapıldığı bu günlerde Doğan Cüceloğlu’nun da bu kitabının Eğitim dünyasına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Hikayenizi Değiştirin

“Eğer insanlar gerçekten kim olduklarına bağlı olsalardı, o zaman hiçbir şeye ihtiyaçları olmazdı. Övünmeye ihtiyaçları olmazdı. Böyle bir...