23 Haziran 2018 Cumartesi

ÜNİVERSİTE SINAVI ÖNCESİ YAPILMASI GEREKEN ŞEYLER

ŞARTLARI İYİ ANALİZ EDİN
İçinde bulunduğunuz şartları ve koşulları iyi analiz edin; çalışma sürecinizi, geçmiş yılların soru dağılımlarını, soru çıkma ihtimali yüksek konuları belirleyin. Kendinize sade ve uygulanabilir bir program oluşturun.
 ÖZET VE TEKRAR YAPMAYI ES GEÇMEYİN
Sınav günü yaklaştığında illaki eksik veya yeterli olmadığınızı düşündüğünüz bazı konular olacaktır. Bu yüzden özet ve tekrar yapmak, eksiklerinizi gidermeniz açısından son derece önemli. Şimdiye kadar işlediğiniz ve soru çözdüğünüz konuların üstünden geçin..
HER GÜN BİR DENEME TESTİ ÇÖZÜN
Belirli bir tarzdaki soru modelinde yaptığınız bir hatayı tespit etmek, sınavda o hatayı yapmamanız anlamına gelebilir. O yüzden her gün bir deneme çözün ve prova olması açısından denemeleri gerçek sınav saatlerinde uygulayın.
ÇIKMIŞ SORULAR FARK YARATIR
Sınavın yaklaştığı şu günlerde ÖSYM'nin sitesinde yayınladığı geçmiş yılların soru ve çözümlerini unutmayın. Bu pratik soru tarzlarını ve sınav aşinalığınızı artıracaktır. ÖSYM'nin sitesinde yayınladığı geçmiş yılların sorularına ve bu yıl ilk kez uygulanacak YKS örnek sorularına göz atmayı unutmayın.
 HAYATINIZIN RUTİN AKIŞINI BOZMAYIN
Başta beslenme ve uyku düzeniniz olmak üzere hayatınız rutin akışında değişiklikler yapmamaya özen gösterin. Azalan sürenin yarattığı baskı ve gereksiz panik havasını yaşamamak için planlı ve dengeli olmak koşuluyla sosyal etkinliklere, aile ve arkadaşlarınıza zamanlar ayırın.
 DERS ÇALIŞMAYI NE ZAMAN BIRAKMALIYIZ?
Yıllar içinden gelen öğrenci deneyimleri sınava bir veya iki gün kala çalışmaların bırakılmasının doğru ve yerinde olduğunu, böylesi bir tutumun sınavın yaşamımızdaki gerçek yerini alarak bizleri daha zinde tutacağını gösteriyor.
BİRKAÇ GÜN KALA TÜM HAZIRLIKLARI TAMAMLAYIN
Sınav yerinizi görmek, ulaşımla ilgili planlarınızı oluşturmak, sizden istenilen belgeleri eksiksiz tamamlamak ve sınav günü için rahat kıyafetler hazırlamak gibi teknik hazırlıklarınızı birkaç gün önceden bitirin. 

Hikayenizi Değiştirin

“Eğer insanlar gerçekten kim olduklarına bağlı olsalardı, o zaman hiçbir şeye ihtiyaçları olmazdı. Övünmeye ihtiyaçları olmazdı. Böyle bir...